BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kémprogramok az internetes telefonbeszélgetések lehallgatásra

A svájci nyomozó hatóságok vizsgálják annak a lehetőségét, hogy miként alkalmazhatnának kémprogramokat az internetes telefonbeszélgetések lehallgatására.

A bűnözők ugyanis rájöttek, hogy az internetes szolgáltatásokkal lebonyolított beszélgetéseket a hatóságok képtelenek nyomon követni, mivel nem tudják, hol és mikor kezdeményeznek hívásokat.

Épp ezért a rend őrei lehallgatni sem tudják a rosszfiúkat. Az elképzelések szerint a svájci telekommunikációs vállalatoknak és internetszolgáltatóknak nagy szerepük lenne a terv végrehajtásában, hiszen nekik kellene a kémprogramokat a gyanúsítottak számítógépeire vagy internet-hozzáféréseire csempészni.

Arra, hogy a kémalkalmazásokat a célszemély számítógépére eljuttassák az egyetlen törvényes lehetőség, hogy a neten keresztül, a számítógépen lévő biztonsági szoftvereket kijátszva installálják fel azt.

Ezért a svájci hatóságok olyan szakembereket keresnek, akik profik a biztonsági rendszerek kikerülésében. (Origo, Blikk)

-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.