BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lophatatlan a sikító mobil - Pofonegyszerű védekezés

A Remote XT névre keresztelt megoldás lényege, hogy amennyiben ellopják a készüléket, majd pedig megpróbálják üzembehelyezni, az fülsüketítő hangot, egy szakadatlan emberi sikolyt ad ki magából, ami a fejlesztők szerint tulajdonképpen használhatatlanná teszi a készüléket. A riasztó hangjelzés közben egyébként a tulajdonos összes kényes adata automatikusan törlődik a telefonról, így azokat sem tudják felhasználni a bűnözők - írja a terminal.hu

A technológia használatához nem kell mást tenni, mint feltelepíteni egy speciális szoftvert a mobiltelefonra és beregisztrálni a központba. Amikor ellopják a készüléket, ennek a központnak kell jelezni, hogy lába kélt a telefonnak és a szolgáltató távolról aktiválja a riasztó rendszert. Megjegyzendő, hogy az irritáló hangjelzés természetesen azonnal abbamarad, ha az akkumulátort leveszik a telefonról, viszont újraindul, amint újra energiához jut a mobil.

A riasztáskor törlésre ítélt adatok egyébként nem vesznek kárba, ugyanis a Remote XT naponta mentést készít azokról és beküldi őket a központba. Olvasóink feltehetőleg már sejtik, hogy a szolgáltatás nem ingyenes - a havidíj 10 font, vagyis mintegy 4.000 forint.

A SIM kártya nélküli mobilokban is aktív Remote XT előnye a korábbi hasonló megoldásokhoz képest, hogy nem csak Symbian, vagy Windows Mobile okostelefonokon működik, hanem már a legtöbb ma kapható mobiltelefont támogatja.

Ezt a szolgáltatást külföldön már sokan vették igénybe, arról nincs információ, hogy itthon mikor vezetnék be. (terminal.hu, VGO)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.