BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Száguld a Google szekere - Hihetetlen nyereség

A Google közölte harmadik negyedéves eredményeit. Eszerint ebben az időszakban 2,69 milliárd dollár bevételük volt, mely az előző negyedévhez képest 10 százalékos, az előző év azonos időszakához képest 70 százalékos növekedést jelent.

A cég tulajdonában álló szájtok 1,63 milliárd dollár bevételt hoztak a mostani negyedévben, ami az összbevétel 60 százaléka. Ez az előző évhez képest 84 százalékos növekedést jelent. A cég partnerszájtjai, az AdSense-en keresztül, 1,04 milliárd dollár bevételt hoztak, mely az egy évvel korábbihoz képest több mint kétszeres növekedést jelent. A nyereség 2006 harmadik negyedévében 733,4 millió dollár volt.

Az eredmények azt jelentik, hogy a Google folytatja terjeszkedését az online hirdetési piacon. Ugyancsak jó hír, hogy képes volt növelni az online keresőpiacon is részesedését, az egy évvel korábbi 37 százalékról 44 százalékra. "Hirdetési és partneri hálózatunk, valamint a felhasználókra fokuszálás erejének bizonyítéka a harmadik negyedéves eredmény", értékelt a Google vezérigazgatója, Eric Schmidt. (Index)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.