BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Titkos kutatólaboratórium a BME-n - Mobiltechnológiát fejlesztenek majd

Átadták a Mobil Innovációs Központ kutatólaborját, ahol egyetemi szakértők közreműködésével vadonatúj mobilos szolgáltatások és termékek láthatnak majd napvilágot - írja az Index.
Ez a világ egyik legmodernebb mobiltechnológiai kutatóközpontja, de a MIK projektjeiben résztvevő kutatók még nem kezdhetnek fejleszteni a hardveren. Bár az átvételkor elvégzett tesztek szerint a rendszer tökéletesen működik, még alaposan ki kell próbálni mindent, és csak fokozatosan kezdik el élesben használni.

Egy átlag mobilozónak annyit érdemes tudni a rendszerről, hogy a legfontosabb alkatrésze egy úgynevezett IMS, azaz IP Multimedia Subsystem. Ezen különféle multimédiás szolgáltatásokat lehet kifejleszteni és futtatni, amelyeket vagy 3G-n, vagy wifin lehet elérni a mobiltelefonokról. (Index)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.