BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel 800 ezren már szélessávon neteznek Magyarországon

Szeptemberben mintegy 17 ezerrel 537 ezerre emelkedett az ADSL- és 12 ezerrel 252 ezerre a kábelmodemes szélessávú internet hozzáférések száma - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) hétfőn az MTI-vel.

A szélessávú hozzáférések száma az öt egykori monopolszolgáltató, az Emitel, a Hungarotel, az Invitel, a Magyar Telekom és a Monortel, valamint a vezető alternatív szolgáltatók, a PanTel, a Tele2, a GTS Datanet, az eTel és a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok, az UPC, a T-Kábel, a Fibernet és az EMKTV önkéntes adatközlése szerint szeptember végén közel 789 ezer volt az egy hónappal korábbi 760 ezerrel szemben.

A közlemény szerint szeptemberben a szélessávú előfizetések számának növekedése mellett folytatódott a bekapcsolt vezetékes telefonvonalak számának csökkenése. A hónap folyamán a vonalak száma 9 ezerrel 3,379 millióra csökkent, így a hónap végén a 100 főre jutó vonalszám az augusztusi 33,65-ről 33,57-re mérséklődött. A háztartások vezetékestelefon-ellátottságának aránya egy hónap alatt 66,87 százalékról 66,70 százalékra csökkent.

A kezdeményezett hívások időtartama szeptemberben az augusztusi adathoz képest 3,7 százalékkal 695 millió percre csökkent. Az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama az előző havi 212,5 percről 205,6 percre mérséklődött, a kezdeményezett hívások átlagos időtartama pedig az augusztusi 3,20 percről 3,21 percre emelkedett. (MTI Eco)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.