BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Raiffeisen: Újra üzemel a DirektNet

A Raiffeisen Bank - a tegnap biztonsági okokból szükségessé vált ideiglenes leállás után - a mai napon újra elindította Raiffeisen DirektNet szolgáltatását.

A tegnapi nap ismeretlen személyek elektronikus levelet küldtek a bank nevében, mely révén egy hamis, a Raiffeisen honlapra hasonlító oldalon az ügyfelek Raiffeisen Direkt telefonos és DirektNet internet banking azonosítóit próbálták megszerezni. Az illetéktelenek nem a banki honlapot/internetes rendszert támadták meg, hanem közvetlen az ügyfelektől próbáltak azonosítókat megszerezni. Aki nem reagált a levélre, azaz a csatolt linken nem adta meg az azonosítókat, az az ügyfél nincs kitéve a veszélynek!

A Raiffeisen Bank haladéktalanul letiltotta azon ügyfelek azonosítóit, akik
jelezték, hogy a megtévesztő e-mail hatására megadták azokat.

Az eddig rendelkezésre adatok alapján ez a csalási kísérlet gyakorlatilag
eredménytelennek minősíthető. Az ügyfelek tájékozottságának és a kellően óvatos internet használatnak köszönhetően káreset nem történt. A hitelintézet a beérkező megbízásokat fokozottan ellenőrzi, és figyeli az illetéktelen belépési kísérleteket. VGO

szolgáltatását. -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.