BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Erste átverte az adathalászokat

Már második hete, hogy rendszeresen érkeznek a hazai internetezők e-mail címeire az online banki szolgáltatást használók jelszavait kicsalni próbáló adathalász (phishing) levelek. A támadások mögött álló bűnözők először angol nyelvű üzenetekkel bombázták a postafiókokat, ezekben arra kérve a elsőként a Raiffeisen Bank, majd néhány napra rá a Szigetvári Takarékszövetkezet, végül a Budapest Bank ügyfeleit, hogy a számla karbantartása okán adják meg az internetbanki tranzakciók lebonyolításához szükséges adataikat a megadott oldalon. A héten magyar nyelvű levelekkel próbálkoztak újra, szinte nap mint nap másik bank ügyfeleinél.

Tegnap reggel az Erste Bank ügyfelei kerültek sorra. Ahogy korábban a versenytársai, ez a pénzintézet is megtette a szükséges óvintézkedéseket: délelőtt ideiglenesen letiltotta a Netbank szolgáltatást és honlapján figyelmeztetést tett közzé - írja az it.news. Szokatlan módon azonban a bank foglalkozott az adathalász levéllel is. Csiszér Béla biztonsági szakértő, a NOD32 vírusirtó szoftvert hazánkban fogalmazó Sicontact Kft. vezetője hívta fel a portál figyelmét arra, hogy az Erste munkatársai rájöttek: a becsapós e-mail a bank honlapjáról tölti le a fejlécben található logót, amelyet – ravaszul – egy figyelmeztető üzenetre cseréltek („Ha Ön ezt a szöveget egy e-mailben olvassa, ne adja meg adatait!”) Így a néhány órával később megnyitott levelek már ezzel a figyelmeztetéssel kezdődtek. (it.news)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.