BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Globális internettévét indít a Skype

Szélessávú interneten fogható, magas minőségű globális tévészolgáltatást indít hamarosan a Skype internetes kommunikációs rendszer két alapítója, írta a hétfői Financial Times.

A londoni üzleti napilap szerint Jan Friis és Niklas Zennström - akik tavaly 2,6 milliárd dollárért eladták a Skype-üzletet az eBay internetes kereskedőháznak - "nagy felbontásúhoz közeli" minőségű, hirdetésekből finanszírozott programcsomagot kínál a felhasználóknak, akik személyre szabhatják a csomagokat, és konferenciahívásokkal menet közben megbeszélhetik az éppen nézett műsor tartalmát más felhasználókkal.

A Venice Project névre keresztelt szolgáltatás várhatóan jövőre indul, de hatezer egyéni felhasználó részvételével már folynak a próbák, írta a Financial Times.

Friis a lapnak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a Venice Project a YouTube-tól és egyéb videocserélő online szolgáltatásoktól eltérően hagyományos tévéállomások program szerinti profi műsorait kínálja, teljes képernyős változatban.

A vállalkozás jövedelme abból ered majd, hogy a kínálatába felvett és világszerte sugárzott csatornák reklámbevételeiből részesedést kap. Ennek mértéke attól függ, hogy az adott reklámidőt a tartalomtulajdonos, vagy a Venice Project saját értékesítési osztálya adja-e el, áll a Financial Timesban. A társaság ösztönzőkkel fogja serkenteni felhasználóit arra, hogy szolgáltassanak magukról személyes információkat, megkönnyítve a reklámozóknak a megfelelő termékek promócióját. (MTI Eco)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.