BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtámadták: "Szélsőségesen kritikus" hiba a Vistában - nincs javítás

Óvatosan kell kezelni az emailben érkező dokumentumokat, mert ismeretlen támadók ügyesen megfabrikált Microsoft Word-fájlokkal próbálják átvenni a célba vett számítógépek irányítását - írja az Index. Szakértők szerint úgynevezett nulladik napi támadásról van szó, ami annyit jelent, hogy a hibákat már a bejelentésük napján, vagy még azelőtt kihasználják.

A vasárnap fölfedezett hiba a Word 2000, 2002, 2003 és Word Viewer 2003 programokat érinti, az új Word 2007-et azonban nem. Emlékezetes, hogy a néhány nappal korábban fölfedezett hiba a fentieken kívül még az MS Works 2004, 2005 és 2006, illetve a Word Maces verzióit is érinti, tehát a Microsoftnak alig van olyan szövegszerkesztője, amely ne lenne támadható.

Szerencsére a vasárnap fölfedezett hibát igen szűk körben vetették be a támadók, legalábbis ezt írta Scott Deacon, a Microsoft biztonsági központjának (MSRC) munkatársa. Ennek ellenére a Secunia infóbiztonsági cég a "szélsőségesen kritikus" kategóriába sorolta be a hibát, mivel nincs hozzá elérhető javítás, ráadásul tudjuk, hogy a támadók jelenleg is kihasználják. A Microsoft javításai várhatóan nem készülnek el a keddre sem, amikor a cég a szokásos havi rendszerfrissítéseit adja ki. (Index)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.