BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Speciális tapéta elektroszmog ellen

Aligha lenne könnyű eladni a hagyományos boltokban azt a tapétát, amelyet német kutatók fejlesztettek ki. A gond a színnel van: sötétbarna. Ráadásul a papír elektromágneses szemcséi vonzzák egymást, ezért szinte lehetetlen egyenletes felületet képezni.

Az új termék egyetlen előnye, hogy véd a nagyfrekvenciás sugárzás ellen, így például a mobiltelefonok, vezeték nélküli internethálózatok, műholdas televízióadások vagy a légi irányításban használt radarok sugárzása nem hatol át rajta. A speciális vasporral 100–500 mikrométer vastagon bevont papír elnyeli a sugárzást, s azt alig érezhető hőenergiává alakítja. A terméket élesben év végén tesztelik először: egy újonnan épült ház néhány helyiségének falait vonják be vele, hogy kiderüljön, mennyire jó a tapéta leárnyékoló képessége. Ha minden a tervek szerint halad, először három-öt év múlva lehet a termék a boltokban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.