BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Van másik: Egy magyar szoftverkalózzal kevesebb

A szerzői jogi törvény megsértéséért a Budapest XVIII. és XIX. kerületi Bíróság első fokon 10 hónap börtönnel és 2 év közügyektől történő eltiltással sújtott egy magánszemélyt. Az ítélet indoklása szerint az CD-k, DVD-k és szoftverek terjesztése miatt elmarasztalt vádlott 29 rendben, üzletszerűen sértette meg a szerzői jogi törvényt; a vádlott feltételes szabadlábra nem bocsátható.

A hírről közleményben beszámoló Business Software Alliance (BSA) adatai szerint az illegális szoftverforgalmazás miatt Magyarországon évente több százmilliárd forint folyik át a feketegazdaságba, ami 30 milliárd forint adóbevételtől fosztja meg az államot és több ezer legális számítástechnikai munkahelytől a munkavállalókat. A több szoftvervállalat érdekeit képviselő szervezet többek között ezzel indokolja egyre intenzívebb – és a hatóságokkal összehangolt – fellépését a terjesztők ellen. (it.news)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.