BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bill Gates: Már nem álom az álomotthon

Bill Gates, a Microsoft alapítója szerint a digitalizált otthon mára már realitássá vált, a digitális évtized már valóban itt van. Gates a Las Vegas-i CES fogyasztói elektronikai vásáron szólt erről. 

Gates szerint a amerikai háztartások 65 százalékában már van digitális kamera, 40 százalékában pedig legalább két számítógép.

Gates ígérete szerint az idei év második felében piacra kerül a Microsoft és Hewlett Packard közös fejlesztésében egy könnyen kezelhető "otthoni szerver" amelyen multimédia tartalmak - zene, videó és fotók - és egyéb adatok tárolhatók és kezelhetők. Szervereket jelenleg főként cégeknél alkalmaznak.

Gates - a világ jelenleg leggazdagabb embere -, aki az elmúlt években rendszeres megnyitója volt a CES-nek 2008-ig fokozatosan kivonul a Microsoft napi ügyeiből, és tevékenységét elsősorban az alapítványi munkának szenteli családi alapítványában. Az alapítvány jelenleg 32 milliárd dollárral rendelkezik, és fő célja a fejlődő országokban a fertőző betegségek elleni küzdelem segítése. (MTI)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.