BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fantasztikus tévével rukkolt elő a Sony

Az idei CES kiállítás egyik legnagyobb érdekessége az volt, amikor a Sony bemutatta 27 inches, vagyis 67,5 centiméteres OLED prototípusát, ezzel is bizonyítva, hogy a SED tévék mellett egy másik képalkotási technológia is vetélytárs lehet a jelenlegi LCD-knek és plazmáknak.

A legnagyobb nehézséget eddig azt jelentette, hogy az előállítás és az élettartam nem volt megfelelően hatékony és gazdaságos, és még most sem sikerült minden problémát kiküszöbölni. A Sony Electronics elnöke, Stan Glasgow szerint azonban már 2008-ban eljöhet az az idő, amikor a nagyméretű tévék, és monitorok között az OLED technológia is képviselteti magát a boltok polcain. Ha ez így lesz, akkor komoly gondban lesznek a plazma és LCD vetélytársak, mivel a most bemutatott prototípus igen meggyőző adottságokkal szállt ringbe. A Sony legnagyobb kiállított OLED-kijelzője az 1080p-s felbontásra, teljes körű NTSC színreprodukálásra, és 1000000:1 (nincs elírás, valóban egymillió az egyhez) kontrasztarányra képes, vagyis a jelenlegi csúcstechnológiás HD-tévéket is magas veri.

A probléma már csak a megfelelő gyártástechnológia, a kék szerves diódák rövid élettartamát kell megoldani valahogy, de a Sony szerint már komoly haladást értek el a kísérletek során. (deluxe.hu)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.