BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Forradalmi navigációs megoldás az autóban

Az autós navigációs megoldások terén világelső TomTom cég kifejlesztette a földkerekség első olyan hordozható navigációs eszközét, amely a műszerfalon vagy a rádión keresztül ágyazható be a járművekbe. A szerkezet 2007 nyarán jelenik meg a piacon.

     Az autógyártóknak eddig komoly nehézségeket okozott az olyan integrált műholdas navigációs rendszerek kifejlesztése, amelyek  kielégítik a gazdaságos, könnyen kezelhető, korszerűsíthető és a  legújabb találmányokat is magukban foglaló navigációs eszközökre  vonatkozó fogyasztói keresletet.
     Az új termék lehetővé teszi, hogy a TomTom és a vele  együttműködő autógyárak és beszállítóik olyan új, intelligens  módszereket dolgozzanak ki, amelyek a felmerülő igényekhez igazítják  a cég kimagaslóan sikeres navigációs technológiáját és beillesztik a  járművek funkciói közé. A TomTom eszközei összekapcsolhatók a  rádióval, valamint az információkat és szórakoztató tartalmakat  közvetítő fejegységgel, illetve közvetlenül beépíthetők a  műszerfalba.
     A TomtTom szabadalmaztatott technológiáján alapuló  érintőképernyő az autó egész szórakoztató rendszerének  interfészeként alkalmazható. Akár a rádióba, akár a műszerfalba  építik be a TomTom eszközét, a sofőr az érintőképernyőn keresztül  kapcsolgathatja a rádiót, a TomTom eszköze pedig Hi-Fi sztereó  minőségben biztosítja a teljes összhangot a kocsi CD és MP3-as  lejátszójával, illetve a szóbeli utasításokat és telefonhívásokat  közvetítő hangszóróival.
     A TomTom eszköze ezenkívül a jármű BUS rendszeréhez és  érzékelőihez is csatlakoztatható.
     A hagyományos beágyazott navigációs rendszerekhez képest a  TomTom terméke a következő előnyöket kínálja:
     - A felhasználó kellemesebb élményt kap, mert az egész egység  hordozható, illetve a beépített akkumulátornak és hangszórónak  köszönhetően másik járműbe is áttehető.
     - A termék a végfelhasználók számára is könnyen megfizethető.
     - Az egység könnyen korszerűsíthető, hogy lépést tartsanak a  fogyasztói elektronikai technológiák gyors fejlődésével.
     - A TomTom HOME-on keresztül kezelt beágyazott rendszerben a  TomTom egyedülálló PLUS terméke által nyújtott valamennyi tartalom  és szolgáltatás is elérhető. A TomTom HOME a TomTom ingyenes  szoftvere, melynek segítségével a felhasználók tartalmat  kezelhetnek, tölthetnek le, tárolhatnak és továbbíthatnak  számítógépükről a TomTom eszközükre.
     Az ügyfelek élvezhetik a könnyű vezérlést és az olyan  funkcionális előnyöket, mint például a kéz használata nélküli hívás,  az iPod vezérlés, az MP3-as lejátszó, a rádió és a CD lejátszó  vezérlés, a szinkronizált rádió hangerő beállító és az, hogy nincs  szükség vezetékekre, mert az áramot közvetlenül a kocsiból kapják.
     - Az autóipar a TomTom szakértelmét hasznosítva első ízben  járulhat hozzá a hordozható navigációs eszközök piacának gyors  bővüléséhez. Az iparágban elsőként kínálunk olyan megfizethető és  gyakorlatias megoldást az autógyártók és beszállítóik számára,  melynek segítségével integrált, hordozható navigációs lehetőséget  nyújthatnak ügyfeleik számára - mondta Harold Goddijn, a TomTom  vezérigazgatója.
     Ez az egyedülálló termék azt példázza, hogy a TomTom az  autógyártó cégekkel karöltve miként bővíti a kínálatát olyan  megoldásokkal, amelyek ötvözik magukban a fogyasztói elektronika és  az autóipar vívmányait. A TomTom olyan újszerű, megfizethető és  könnyen kezelhető navigációs eszközt kínál, amely az autóiparban  mindig korszerűsíthető és fejleszthető.
     A TomTom és az autón belüli szórakoztatást és tájékoztatást  elősegítő új termékek előállításában élenjáró Fujitsu-TEN közösen  fejlesztette ki az első beágyazott, kettős DIN méretű rádiós  navigációs eszközt, amely úgynevezett személyi navigációs készüléket  (PND) is tartalmaz. (MTI)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.