BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minek az iskolába a Microsoft Office?

A brit kommunikációs és technológiai oktatási ügynökség e havi jelentésében úgy fogalmazott, hogy a szigetországi oktatási intézmények számára nem szükségszerű, hogy a Microsoft Office programcsomagot válasszák az iskolákban folyó digitális tevékenységek számára.

A brit kormányzat tanácsadó testületeként is funkcionáló társaság úgy véli, hogy Microsoft elterjedt és tekintélyes szoftverén kívül bőven található a digitális világban olyan ingyenes vagy olcsóbb program, mely tökéletesen kielégíti az oktatók és a diákok igényeit.

A jelentés hat alkalmazást sorol fel, melyekkel veszteség nélkül kiváltható a Microsoft Office: az OpenOffice.org, a Corel WordPerfect Office, a Star Office, a Lotus SmartSuite, a Sun’s One SE és az EasyOffice. A társaság véleménye szerint ezek a programok, bár potenciálisan nem tudnak annyit, mint a Microsoft kínálta Office, de az oktatási szükségleteket tökéletesen kielégítik. (it.news)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.