BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mit csináltak a magyarok karácsonykor? Mobiloztak

A mobilszolgáltatók kiemelkedő ünnepi sms-forgalomról számoltak be, tapasztalataik szerint egyre népszerűbbek a multimédiás üdvözletek. A T-mobilnál az ünnepi sms-ek forgalma egy átlagos napinak 6-7-szerese volt, a Pannon ötszörös, a Vodafone 5-6 szoros forgalomról számolt be egy átlagos vasárnaphoz viszonyítva, a legtöbb mobil üzenetet azonban szilveszterkor küldték az előfizetők. Az ünnepek alatt jelentősen nőtt az sms- és az mms-forgalom a Vodafone-nál.

December 24-én majdnem ötször, újév alkalmából pedig hatszor annyi sms-t küldtek a Vodafone ügyfelei, mint egy átlagos napon. Népszerűnek bizonyult az mms is: karácsonykor minden századik elküldött üzenet képes formájú volt, és szenteste a Vodafone hálózatából 3,5-szer több mms-t küldtek, mint a hétköznapi átlag.

A Pannon ügyfelei szilveszter napján több mint hetven százalékkal több sms-t küldtek, az mms-ek száma pedig húsz százalékkal emelkedett a tavalyi évbúcsúztatóhoz képest. Egy átlagos vasárnaphoz viszonyítva az sms-forgalom közel ötszörösére, az mms-ek száma pedig háromszorosára nőtt december 31-én. A legforgalmasabb időszak pezsgőbontáskor és az éjfél utáni órákban volt mérhető, ekkor óránként félmilliónál is több üzenet indult el zökkenőmentesen a Pannon hálózatából.

Az év utolsó napján összesen közel tízmillió sms-t küldtek a pannonosok. A kiugró szilveszteri forgalmat már a karácsonyi számok is előre jelezték: az ünnepek három napja alatt kétszer annyi mms-t küldtek a pannonosok, mint tavaly, az sms-forgalom pedig negyedével nőtt. Minden eddigi T-Mobile-os sms és mms rekord megdőlt, a legnagyobb hazai mobilszolgáltató előfizetői 2006. december 24-én, 25-én, 26-án, valamint 30-án, 31-én és 2007. január 1-jén, azaz 6 nap alatt összesen 36,4 millió sms-t küldtek.

Ez a tavalyi azonos időszakra számoltnál több mint 5 millióval magasabb. A két legforgalmasabb nap december 24-e és december 31-e volt, előbbin 12,4 millió, utóbbin 11 millió sms-t indítottak útjára a T-Mobile-osok. Ezen a két napon az sms-ek forgalma egy átlagos napinak 6-7-szerese volt. A cég az egyre népszerűbb mms-forgalomról is tájékoztatott. December 24-én a T-Mobile ügyfelei egy átlagos naphoz képest 4,5-szer, szilveszterkor 3-szor több mms-ben kívántak kellemes ünnepeket és boldog új évet. (MTI Eco)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.