BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tarolhatnak az osztrák mobilszolgáltatók

Az osztrák mobilszolgáltatók ismét rekordévet tudhatnak maguk mögött. Az év fénypontjai a karácsonyi bevásárlás és az újévi üdvözlet áradat voltak. A forgalom alapján a fél ország SMS üzenetek bepötyögésével töltötte el a szilveszter éjszakát.

A piacvezető a Mobilkom Austira, a tőzsdén jegyzett Telekom Austria mobilszolgáltató leányvállalata. Az év végén 3,6 millió előfizetővel rendelkezett. Az év folyamán 238 ezer új előfizetőre tett szert, duplájára a 2005-ös növekménynek. A második helyen a T-Mobile Austria áll, amely a tele.ring átvételével a Mobilkom súlycsoportjába rukkolt elő. A T-Mobile Austria azonban a mobil adatforgalomban piacvezetőnek számít. A nagyság szerint harmadik osztrák szolgáltató az "One" a "4 zu0" tarifacsomaggal az év legnagyobb sikerét tudhatja magáénak. Ennek, és a tulajdonában lévő Yesss! diszkont márkának köszönhetően ügyfelei számát kétmillió fölé tudta növelni. A negyedik legnagyobb, a kizárólag UMTS szolgáltatást nyújtó "3" (Hutchison) adattermékei forgalmazásában ért el rekordot. Mostanra minden negyedik szerződéskötés már adattermékre vonatkozik. A T-Mobile adatai szerint a telefonbeszélgetések idejének 67 százaléka már mobiltelefonon történik Ausztriában.

Az idén ismét sikerévre számítanak az osztrák mobilszolgáltatók. Elsősorban az adatforgalmazás fellendülésébe vetik reményeiket, főként a laptopokhoz való UMTS adatkártyák és az asztali számítógépekhez való UMTS boxok értékesítésének fellendülésével. (MTI Eco)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.