BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra adathalászok próbálkoznak a Raiffeisennél

Tavaly novemberben és decemberben több hazai pénzintézetet is adathalászok (phisherek) támadtak meg. Az akkori első áldozatnál, a Raiffeisen Banknál most újra próbálkoznak a bűnözők, hamis levéllel és honlappal igyekeznek kicsalni a bank ügyfeleinek azonosítóit.

A hamis Raiffeisen-oldal ezúttal a raiffeisen-hun.com címen jelenik meg, és ahogy az lenni szokott, nehezen lehet megkülönböztetni az igazitól. A legszembetűnőbb eltérés, hogy a kamu oldalon nem kettő, hanem három adatot kell megadni, a direkt azonosító és jelszó mellett a telefonos azonosítót is bekéri. Feltűnhet még az eltérő webcím, illetve a valódi oldalon a kis lakat ikon, amit a különböző böngészők máshol jelenítenek meg, és az ilyen szolgáltatásoknál szükséges SSL-tanúsítvány meglétét jelzik. Árulkodó jel az is, hogy a levélben a számlazárolás dátuma feltűnően rossz helyesírással szerepel. (MTI-Index)

A hamis levél szövege:

Kedves számlatulajdonos!

2007. January 16-jén a rendszerünkben a banknak pénzmosással, hitelkártya csalással, terrorizmussal kapcsolatban és a visszaélések ellenorizése céljából zárolnia kellett néhány számlát.

Az ezekkel a számlákkal kapcsolatos információt megkapták levelezo bankjaink, valamint a helyi, szövetségi és nemzetközi hatóságok. A kiterjedt adatbázis-muveletek miatt néhány számla esetleg megváltozott. Arra kérjük tehát ügyfeleinket, hogy ellenorizzék csekk- és megtakarítási számláikat, hogy ezek aktívak-e, vagy hogy a jelenlegi egyenlegük megfelel-e a valóságnak.
A bank az összes ügyfelét értesíti jelentosebb visszaélés vagy bunügyi cselekmény esetén, és megkéri Önt arra, hogy ellenorizze számlája egyenlegét. Ha úgy véli, vagy azt találja, hogy a számláján visszaélést követtek el, errol értesítsen bennünket úgy, hogy belép az alábbi hivatkozáson keresztül.

2006 Raiffeisen Bank Zrt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.