BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra piacvezető a noteszgépeknél a HP

Egy év után visszaszerezte vezető pozícióját a globális noteszgéppiacon a Hewlett-Packard, amely a tavalyi harmadik negyedévben nagyjából 50 000 géppel adott el többet, mint az így második helyre szorított Dell – derül ki a DisplaySearch piackutató nemrég publikált statisztikáiból.

A HP úgy tudott visszakapaszkodni a világranglista élére, hogy csupán két régióban, az ázsiai és csendes-óceáni térségben, valamint Latin-Amerikában volt az első számú gyártó. A vállalat piaci részesedése 17,7 százalék.

A Dell a globális notebooktorta 17,5 százalékát és az észak-amerikai piaci elsőséget mondhatja magáénak. A negyedév során mindkét cég forgalma meghaladta a 3,5 millió notebookot, ám egyikük sem volt képes elérni a piac egészének 29 százalékos éves növekedési ütemét.

Nem úgy az Acer, amely 2005 harmadik negyedévéhez képest 49 százalékkal több noteszt adott el az időszakban. A tajvani gyártó ráadásul megőrizte vezető helyét az európai (valamint közel-keleti és afrikai) piacon, 4 százaléknyi részesedéssel előzve be a HP-t. A negyedik helyet a Toshiba szerezte meg 10,7, míg az ötödiket a Lenovo foglalta le magának 8,2 százalékos piaci részesedéssel. (it.news.hu)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.