BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elcsitult a vihar az Apple-márkanév körül

Az Apple Inc. közel harminc éve tartó birkózás végére tett pontot tegnap, amikor megegyezett a Beatles-tagok által gründolt Apple Corpsszal az „alma” márkanév használatáról.

Az egyezség szerint a név, a logók és a hozzá kapcsolódó jogok fölött a számítógép- és iPod-gyártó rendelkezik, de egyes védjegyek jogait licencelni fogja a legendás zenekar posztumusz menedzseléséért felelős vállalkozásnak. „Imádjuk a Beatlest, és fájó volt velük összekülönbözni e védjegyek miatt” – mondta Steve Jobs, az Apple Inc. első embere, aki láthatóan örült annak, hogy a vitát végre sikerült rendezni.

A Beatles dalai ugyan továbbra sem tölthetők le egyetlen törvényesen működő zeneboltból sem, de a BBC beszámolója szerint a megállapodás előkészítheti a terepet ahhoz, hogy a klasszikusok felbukkanjanak az iTunes kínálatában. (it.news.hu)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.