BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

IT-szektor: mi történt 2006-ban?

2006-ban több minden véget ért Magyarországon, így például a „Straub-korszak” a Magyar Telekomban, vagy az IHM-korszak a kormányzat információs társadalom politikájában, de a csupán hagyományos internet-használatnak is „bealkonyult”, kopogtat a web 2.0 forradalom – állítja a Magyar Információs Társadalom Éves Jelentés 2006.

A Budapesti Műszaki Egyetem Információs Társadalom-és Trendkutató Központ (ITTK) kutatócsoportjának és partnereinek gondozásában elkészült jelentés 2004 óta immáron harmadszor látott napvilágot. Az anyag szerzői szerint 2006-ra elsősorban, mint korszakhatárra tekinthetünk az információs társadalom, az informatika és az internet terén. Esély van ugyanis arra, hogy 2007-re több, eddig meghatározó évtizedes trend forduljon meg, mivel élesedik a verseny a mobil és hagyományos távközlésben, új IP-alapú szolgáltatások terjednek el, és a kormányzat háttérbe szorulásával megnő az üzleti szféra, valamint a civilek felelőssége a terület fejlődésében.

A tanulmány szerint a 2006-os évben egyértelmű előrelépést tapasztalhattunk néhány területen. Például nőtt az otthoni internet használat. Az e-közigazgatási szolgáltatások felkészültségi szintje Magyarországon változott a legnagyobbat egy év alatt Európában, és ezzel az ország elérte az Unió átlagának szintjét. Végül az innovációs járulék rendszere megújítani látszik a hazai tudásipari kapcsolatokat és aktivitást. (it.news.hu)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.