BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vízre száll a netvilág

Május 10-én újra kifut a hazai webvilág legfontosabb szereplőivel az Internethajó, amelynek fedélzetén a jelenlegi hazai infokommunikációs helyzetkép, a magyarországi internetpiacon már tapasztalható és a jövőben várható trendek kerülnek a középpontba. Témában nem lesz hiány, hiszen a számos kedvező jelenség mellett sok területen jókora a lemaradásunk európai viszonylatban is, és még rengeteg tennivaló akad. A jelenlegi helyzet felmérésében az idén második alkalommal elkészülő Kék notesz segít majd, míg a tendenciák, újdonságok elemzésére a kerekasztal-beszélgetések nyújtanak lehetőséget.

Bizakodásra ad okot a széles sávú internetre előfizetők táborának dinamikus növekedése, jelenleg már egymillió körülire tehető a számuk; az új, webkettes szolgáltatások – mint a közösségépítő vagy a videomegosztó portálok – terjedése, az év elején mind az ADSL-en mind a kábelneten végrehajtott sávszélesség-növelés, a telefon-előfizetés nélküli (csupasz) ADSL-ajánlatok megjelenése, a gyors világhálós kapcsolatok háromezer forint körüli ára. Ugyanakkor szinte mindegyik európai uniós infokommunikációs összehasonlításban az utolsók között található Magyarország, az idősebb korosztályban nem sikerült csökkenteni a digitális írástudatlanságot, a gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy az elvileg szünetmentes szolgáltatóváltás esetenként hetekig, hónapokig is elhúzódik. A csupasz ADSL megjelenésével kapcsolatban mostanában alakulnak ki az új ajánlatok, a szolgáltatók új konstrukcióra vonatkozó kiskereskedelmi árai – néhány kivételtől eltekintve – lapzártánkkor még nem ismertek, úgyhogy kérdéses, mennyivel lesz kedvezőbb, mint a korábbi megoldás, amikor külön telefon-előfizetést is kellett fizetni. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.