BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az álmodozó O’Connor Jr.

„Szerintem sokban hasonlítanak az írek és a magyarok, én például már megbarátkoztam néhány bicskei emberrel, akik hírét vették a beruházásnak, és mondhatom, igazán jól megértjük egymást, noha ők szinte egyáltalán nem tudnak angolul” – mondta lapunknak Dublinhoz közel, egy saját tervezésű pályán Christy O’Connor Jr., a nemzetközi hírű ír golfozó és golfpályatervező. Az ötvenes éveiben járó, ma is energikus sportoló az elmúlt nyolc évben 39 golfpálya tervezésében és megépítésében vett részt Írországtól a Karib-szigeteken át Portugáliáig. Negyvenedik pályája lesz a bicskei. O’Connor maga is vásárolt már egy házat a bicskei golffaluban. Maga is trófeagyűjtő útra indult, és számos kontinens- és világversenyen hódította el a legjobbnak járó díjat. Legnagyobb eredménye minden bizonnyal az volt, amikor a golf első számú világversenyén, a Ryder Cupon Amerika ellenében védte meg az öreg kontinens becsületét.

A sikert sikerre halmozó ír sportember életében egy tragikus esemény jelentette a fordulópontot: fia, Darren, a család legtehetségesebb golfozója 17 évesen egy tragikus autóbalesetben elhunyt. A családszerető O’Connor nem tudta kiheverni a veszteséget, és a fájdalom elől Amerikába menekült. Itt több szeniorbajnokságon még elhozta a kupát, de néhány éven belül úgy döntött, végképp visszavonul a professzionális sporttól, és minden idejét a golpályatervezésnek szenteli. Minden vágya, hogy a bicskei pálya körül sok magyar család, ambiciózus fiatal is megtalálja otthonát, és ki tudja, néhány évtized múlva az első világraszóló magyar golfbajnok talán éppen innen indul el. Az örökifjú golfozó egyébként Budapestet egyszerűen „Lady City”-nek emlegeti, bár nem tudni, a romantikus épületek, vagy a pesti nők szépsége kápráztatja el jobban. MN

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.