BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Döbbenetes felmérés: a magyar oktatók alig élnek az internet lehetőségeivel

Megdöbbentő, hogy a „tudásközpontú társadalom” korszaka idején a magyar oktatók között milyen kevesen és milyen kevéssé élnek az internet mint információs csatorna adta lehetőségekkel.

Erre az eredményre jutott az MKIK Gazdaság- és Vál-lalkozáselemző Intézete (GVI), amely a hazai egyetemeken folyó oktatás minőségét elemző kutatási programja keretében az intézmények közgazdasági karai magyar nyelvű honlapjainak információtartalmát vizsgálta egy 2006 őszén lezárt, az interneten keresztül lebonyolított adatgyűjtést követően.

A kutatás célja annak a kérdésnek a megválaszolása volt, hogy az információs társadalom és az internet terjedésének korában a magyarországi egyetemek oktatói mennyire tartják fontosnak, hogy tudományos munkájuk eredményeit, elérhetőségüket és az oktatott tananyagot közzétegyék a világhálón, támpontokat adva ezzel a hallgatók, illetve az érdeklődők számára, akik felkeresik az adott intézmény karainak, tanszékeinek honlapját. Viszonylag olcsón és gyorsan elhelyezhetők ezek az információk egy honlapon, mégis lesújtó a kép.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.