BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gazdálkodj okosan!

Koppenhágában 1500 új parkolójegy-automata telepítésére írt ki pályázatot kilencmillió euró értékben a városüzemeltetési vállalat. Az automaták egy átfogó parkolóhely-menedzsmenti koncepció részét képezik, amelynek célja a dán főváros belvárosi gépkocsiforgalmának és a torlódások számának csökkentése. A növekvő forgalom ellensúlyozására 1990-ben parkolási övezeteket alakítottak ki.

Ezekben a parkolási díjak a város középpontjától való távolságon alapulnak. Az idei év közepére további belvárosi kerületeket vonnak be az övezetrendszerbe. A gépkocsiforgalom csökkentésétől egyrészt a zaj- és levegőszennyezést kívánják csökkenteni, másrészt a közlekedés biztonságát javítani.

A napelemmel működő automatákat a Siemens szállítja. A berendezések GPRS-modullal felszereltek, ez lehetővé teszi a parkolóhely foglaltsági, valamint az automaták állapot- és működési adatainak (pl. a bennük lévő papír és pénz mennyisége) online továbbítását a városüzemeltető vezérlő központjába. Az automaták nemcsak érméket, hanem hitel- és egyéb bankkártyát is elfogadnak fizetőeszközül, ezek érvényességét is online módon ellenőrzik. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.