BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Internetet mindenkinek! - Javulhat az üzleti környezet

Nem lesz ipari parkokat segítő pályázat a Gazdaságfejlesztési operatív program (GOP) modern üzleti környezet erősítését szolgáló 3. prioritása keretében, legalábbis az Európai Bizottság képviselőivel zajló tárgyalások jelenlegi állása szerint.

A támogatási területek egységesítése, a programok profiltisztítása miatt az ipari parkok fejlesztésének támogatása teljes mértékben átkerül a regionális operatív programokba (ROP). Erről tájékoztatta lapunkat Bendó Zoltán, az illetékes irányító hatóság főosztályvezetője.

A GOP-ban a felszabaduló – eredetileg ipari parki fejlesztésre 2007–2008-ra előirányzott – 5,2 milliárd forintot várhatóan három részre osztják. A legnagyobb részét átteszik a vállalkozások (kiemelten a kkv-k) komplex fejlesztését szolgáló 2-es prioritás „kasszájába”. Juttatnak belőle a GOP logisztikai pályázati keretébe és a Jeremie típusú pénzügyi eszközök igénybevételét szolgáló prioritásnak is.

Az idén és jövőre három nyílt, egyfordulós pályázat és egy kiemelt program, több mint 30 milliárd forint forrás szolgálja a modern üzleti környezet erősítését, a vállalkozások külső, működési környezetének javítását Magyarországon – szögezte le a szakember.

A GOP 3. prioritásán belül nagy hangsúlyt kap a versenyképességet javító infokommunikációs technológia fejlesztése a hálózati infrastruktúra kiépítésén, a széles sávú hálózatokhoz való hozzáférés elősegítésén keresztül.

A teljes cikk ITT olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.