BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jön a flash meghajtó

A világ meghatározó PC-gyártója, a Dell nagy lehetőséget lát a flash memóriaalapú meghajtókban, ezért a következő generációs üzleti célú notebookcsaládját már ilyen zajmentes meghajtókkal szereli fel.

A hagyományos merevlemezes meghajtók flash memóriaalapú alternatívája a solid state drive (SSD). Ez utóbbiakban a hagyományos merevlemezes meghajtókkal ellentétben – amelyek forgó lemezeket és író/olvasó fejeket tartalmaznak – nincsenek mozgó alkatrészek. Az SSD a merevlemezes meghajtók flash memóriaalapú alternatívája, alakja és mérete megegyezik a merevlemezessel, ugyanazokkal a csatlakozókkal látják el, így könnyen beilleszthető a meglévő rendszerekbe. A tesztek szerint az SSD-meghajtók 1300 Gs mértékű rázkódást is kibírnak – ez a kétszerese a hagyományos merevlemezes meghajtók tűrőképességének. A kísérletekben használt notebookok egyéb alkatrészei előbb mondták fel a szolgálatot az SSD-meghajtónál. A hibalehetőségek mértéke is három és félszer kisebb a hagyományos merevlemezes meghajtókéhoz képest. Ezek a tulajdonságok nagymértékben csökkenthetik a notebookfelhasználók körében merevlemezhibákkal kapcsolatos rendszerhibák számát – amely a Gartner piackutató cég felmérése szerint a két leggyakoribb hardverhiba egyike. Jelentősen csökkenhet a kritikus adatvesztés előfordulása. Az új meghajtókkal akár 23 százalékkal nőhet a rendszerteljesítmény s 34 százalékkal rövidülhet a rendszerindulás. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.