BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tízmilliárdos piac a mobilmarketing

A mobilmarketing és -tartalom szolgáltatásokat a magyarországi mobilfelhasználók 20-30 százaléka vesz igénybe éves szinten mintegy 10 milliárd forint értékben - mondta Tinnyei István, az ágazat most megalakult érdekképviseletének alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten. Közölte, hogy a piacon működő pár száz cég főként csengőhangok, háttérképek letöltését kínálja, televíziós műsorok sms-játékait bonyolítja és WAP-tartalomszolgáltatásokat biztosít.

A 10 alapító tagvállalattal létrejött Magyar Mobilmarketing és Tartalomipari Egyesület a nagy fejlődés előtt álló ágazat piacőreként kíván fellépni a "piaci vadhajtások" megfékezésére - jelezte Tinnyei István. Példaként említette, a kéretlen sms-eket és a kifizetett, de meg nem kapott csengőhangokat. Az alelnök jelezte, hogy telefonon és interneten is várják a fogyasztók panaszait, amelyekre adott esetben rögtön lehet megoldást találni. Több, hasonló észrevételt tapasztalva a cégek felé javaslatokkal él majd az új szervezet - fűzte hozzá. Reményei szerint jogviták kerülhetők el azzal, ha az elégedetlen fogyasztók elsősorban az egyesülethez fordulnak panaszukkal.

Tinnyei István kitért arra, hogy másrészről cégek új szolgáltatásokra vonatkozó ötleteit várják, amelyeket az egyesület eredményesebben tud közvetíteni akár a nagy mobilszolgáltatók felé, mintha azt a vállalkozások önmaguk tennék. Az új érdekképviselethez hasonló szervezetek nyugat-európai országokban is léteznek, néhol azokat az állam hozza létre. A magyar egyesület nemcsak a külföldi társszervezetekkel, hanem több magyarországi civil szervezettel is fel kívánja venni a kapcsolatot.

Az alelnök a Direktmarketing Szövetséget, a Reklámszövetség, Marketingszövetséget nevezte meg lehetséges partnerként. A Magyar Mobilmarketing és Tartalomipari Egyesület várja a piac cégeinek, indokolt esetben természetes személyek csatlakozását. A nagy mobilszolgáltatók nem lehetnek tagszervezetek, de leánycégeik igen. Az egyesület alapítói között található a TV2 leánycégeként működő Telefor Kft., a T-Mobile Magyarország Zrt.-hez tartozó Mobilpress Zrt., a Pannon GSM-mel kapcsolatban álló ASP Kft., és az infokommunikációs konferenciákat szervező Bitpiac Kft.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.