BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Valós lehet a virtuális mobil - Kik a szereplők?

Hamarosan Magyarországon is megjelenhetnek az első virtuális mobilszolgáltatók – hangzott el egy budapesti szakmai konferencián. Valóságos akadálya eddig sem volt itthon az effajta szolgáltatók megjelenésének, mindeddig azonban egyetlen szereplő sem lépett erre a piacra.

Az ebbéli szándékaikat nyilvánosságra hozók szerint a hagyományos mobilszolgáltatók nem hajlandók átengedni a piac egy részét. Független szakértők viszont a legfőbb okot abban látják, hogy az érintett vállalkozások még nem találták meg a mindkét oldal számára megfelelő üzleti modellt.

Az ügylethez ugyanis legalább ketten kellenek, a piacra lépni szándékozó virtuális szolgáltató és a hálózatát ilyen célra szolgáltatásba vagy bérbe adó klasszikus mobiloperátor. Az erre a piacra lépők ugyanis nem akarnak sem frekvenciát vásárolni, sem ennek megfelelően hálózatot építeni. Azt a már említett módon az infrastruktúra-tulajdonos szolgáltatóktól veszik igénybe.
Magyarországon – mint ismert – három hagyományos mobilszolgáltató működik, negyedik megjelenésének a klasszikus piaci szegmensben szakértők nem sok esélyét látják, egyfelől a frekvenciasáv-korlátok, másfelől a hálózatépítés hatalmas költségei miatt. A közel 100 százalékos telítettségű piac viszont – ahol a felmérések szerint a családok költségvetéséből havi 18 ezer forint jut mobiltelefonra – még vonzó lehet a kisebb költségű virtuális szolgáltatóknak. Kik lehetnek a potenciális jelöltek?

A teljes cikk ITT olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.