BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vált az Apple

A Greenpeace az utóbbi időszakban többször is az informatikai ágazat legnagyobb környezetszennyezőjének nevezte az amerikai Apple-t. A cégnek azt is felrótták, hogy még csak ütemterve sincs a mérgező és káros anyagok termelésben való kiváltására.

A súlyos vádak nyomán Steve Jobs, az Apple első embere a közelmúltban bejelentette: a jövőben nagyobb figyelmet szentelnek a környezetvédelemnek. Az ígéret szerint a számítógépek és iPodok gyártási folyamatában igyekeznek elkerülni a mérgező anyagok alkalmazását. A tervek szerint az Apple 2008 végéig teljesen megszünteti az arzén használatát a képernyők gyártásánál, s 2010-re – szemben a tavalyi 10 százalékkal – az eladott Apple-gépek 28 százalékát újrafeldolgozzák.

Elemzők szerint az Apple hozzáállásának látványos megváltozása nem valami hirtelen felismerésnek köszönhető. Sokkal inkább az egykori alelnök, Al Gore befolyását sejtik a lépés mögött, aki az igazgatótanács tagja és közismert környezetvédő. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.