BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Biztonság a végeken is

Az informatikai biztonsági cégek fenyegetésekről készült felmérései alapján megállapítható, hogy napjaink számítógépes bűnözői a korábbi világméretű vírustámadások helyett egyre kifinomultabb megoldásokat választanak, hogy elérjék céljukat, vagyis a bankszámlák tartalmát vagy a vállalatok bizalmas adatait. Ráadásul nemcsak a támadási technikák fejlődnek, de jól megfigyelhető az a tendencia is, hogy a számítógépes bűnözők kombinálják a különböző fenyegetéseket.

A hackerek összetett, több lépésből álló támadásokkal próbálnak hozzájutni bizalmas adatainkhoz; ezek első szakaszában a felhasználók által megbízhatónak tartott webes felületek – mint a népszerű üzleti és hagyományos közösségépítő portálok vagy az állásközvetítő weblapok – vagy alkalmazások sebezhető pontjait keresik meg, és a feltört oldalon elhelyezik a rosszindulatú kódokat. A támadás második részében ezek a rosszindulatú programok feltelepülnek a fertőzött honlapokat meglátogató felhasználók számítógépeire, és alkotóik szándékai szerint adatokat gyűjtenek, de akár az irányítást is átvehetik segítségükkel.

Éppen ezért olyan megoldásra van szükség, amely nemcsak a vírusok ellen nyújt védelmet, de képes felderíteni a rejtőzködő alkalmazásokat, kémprogramokat, és a behatolások felderítésére, illetve kivédésére is megoldást jelent. Vállalati környezetben az is fontos, hogy a felhasználók viselkedését is ellenőrizni lehessen, hiszen ők jelentik az egyik legnagyobb biztonsági kockázatot.

A világ vezető informatikai biztonsági cége, a Symantec antivírus termékét felváltó Endpoint Protection egyetlen kezelőfelületről vezérelt ügynökprogrammá ötvözi a vírusvédelmet és a fejlett veszélyelhárítást. A hazai felhasználók előtt szélesebb körben, októberben bemutatott megoldás védelmet nyújt a kártékony programok és az adatvesztés ellen a hordozható és az asztali gépeken, illetve a szervereken.

Amit még hasznos tudni a világszerte szeptember vége óta kapható alkalmazásról, hogy mindössze 21 megabájtnyi a tárhelyigénye, az ára pedig a számos összetevő ellenére megegyezik a korábbi antivíruséval.

Az Alchemy Group által augusztusban és szeptemberben végzett felmérés adatai szerint az informatikai biztonsági műveletek kezelésére fordított idő átlagosan 75 százalékkal csökken a Symantec új megoldásának a felhasználásával. A védelemmel kapcsolatos heti jelentésekre fordított idő az egyik felhasználónál 97 százalékkal mérséklődött.

Nemcsak termékeivel, de azok tálalásával is elkényezteti ügyfeleit a Symantec. A világ vezető informatikai biztonsági cégének hazai képviselete az Endpoint Protection bemutatását egy fehérnemű-bemutatóval kötötte össze. Hogyan kapcsolódik össze a fehérnemű és a biztonság? Nos, a rejtély nyitja a színekben van; ezzel visszautaltak az informatikai biztonság napján tartott előadásra, ahol a cég szakembere talpig fehérbe öltözve tartotta meg előadását, ezzel is jelezve a virtuális világ jó és rossz erői között lévő állandó küzdelmet. A fehérneműt viselő csinos lányokkal emellett arra a csábításra is utaltak, amely a világhálón keresztül éri az egyéni és üzleti felhasználókat, akár adathalász levelek, akár spamek formájában.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.