BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Internethozzáférési lehetőség 522 kistelepülés számára

 Kilencvenezer háztartás juthat szélessávú internethozzáféréshez, miután 10 milliárd forint jut az idén és jövőre 522 település infrastruktúra-fejlesztésére. Megjelent ugyanis a Gazdaságfejlesztési Operatív Program internettel ellátatlannal településeken a szélessávú hálózat kiépítését támogató pályázata. A pályázati konstrukció célja, hogy 2010-re a magyar lakosság 95 százalékának lakhelyén rendelkezésre álljon a szélessávú internet - áll az erről szóló közleményben.

A gazdasági versenyképesség növelésének alapfeltétele a modern technológiákhoz és a szélessávú internethez való hozzáférés. Ezért kiemelt jelentőségű az internettel eddig ellátatlan települések digitális vérkeringésbe történő bekapcsolása.

A pályázat lehetőséget teremt arra, hogy Magyarország valamennyi, a szélessávú internetellátottság szempontjából hátrányos helyzetű településén kiépüljön olyan hálózat, amely legalább 2 Mbps/512 kbps sebességű adatátvitelre alkalmas.

További információk: http://www.nfu.hu/palyazatok VGO

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.