BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszelidített leopárd – PC-re is telepíthető az új Mac operációs rendszer

 Épphogy csak megjelentette az Apple új rendszerét, egy felhasználói fórum már meg is hackelte a programot, így az már Windows-os számítógépekre is telepíthető.

A szoftver fórum részletes útmutatót ad a Leopard elnevezésű új Mac operációs rendszer PC-re telepítéséhez, sőt, képekkel is illusztrálja a hackelési műveletet. A rendszer különösebb erőfeszítés nélkül installálható PC-re, azonban bizonyos funkciói, például a Wi-fi kapcsolatot biztosító alkalmazás csak az eredeti Macintosh környezetben működik. Valószínűsíthető, hogy az Apple eljárást indít a program feltörői ellen, a számítástechnikai óriáscégnek azonban az utóbbi időben számtalan hacker támadással kellett szembenéznie. Nemrégiben hozták nyilvánosságra az interneten a Jailbreak Me fantázianevű szoftvert, amely lehetővé teszi, hogy az iPhone felhasználók az eredeti korlátozásokat áthágva szabadon telepítsenek programokat készülékükre.

Az Apple mostanáig nem engedélyezte operációs rendszerének Intel-alapú gépeken való futtatását annak ellenére, hogy a korábbiakkal együtt a mostani feltörés esete is bizonyítja: a felhasználók egy részének nem a számítógépre, csak az Apple szoftverére van szüksége.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.