BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mit néznek az ovisok az interneten?

Viszonylag korán, többnyire már 10 éves koruk előtt használni kezdik az internetet a hazai gyerekek - derült ki az NRC Piackutató felméréséből. A kutatás szerint a kicsik főleg játszani szoktak a világhálón, a nagyobbak viszont már iskolai feladatok megoldásához is használják a netes forrásokat - tudósít a Klubrádió.

A 11-14 évesek több mint fele úgy gondolja, hogy a szüleinél jobban ért a számítógéphez. A felmérést idén nyáron végezték, 2500 15 évesnél fiatalabb internetező gyerek bevonásával.

Mint kiderült, a 11-14 évesek több, mint fele évek óta használja a világhálót, a 7-10 évesek kétharmada az utóbbi egy évben kezdett netezni, az ennél is fiatalabbak 55 százaléka pedig az elmúlt pár hónapban lett felhasználó. A 6 évesek 80 százaléka csak játszik, 71 százaléka gyerekeknek szóló oldalakat látogat, 56 százalék pedig meséket néz az interneten. A 7-14 évesek többsége is főleg játékokra használja a netet, de jó részük már e-mailezik is. 
A gyerekek többsége nem szörfölhet szabadon a világhálón, mivel szülei ellenőrzik és korlátozzák a hozzáférést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.