BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Segítség a nagytömegű szoftver operációs rendszer verziók frissítéséhez

Itt a Windows Deployment Services

Az Atigris Zrt. új szolgáltatásával a cég ügyfelei könnyebben és gyorsabban végezhetik a Windows Vista szoftverek nagytömegű telepítését, menedzselt körülmények közt.

A támogatási szolgáltatás technológiai háttere a Microsoft megújult Távfelügyeleti Szolgáltatása, a Windows Deployment Services.

A Windows Deployment Sevices segítségével a szervezetek távfelügyelet útján is gyorsan és kényelmesen telepíthetik a Windows operációs rendszereiket.

A Microsoft Windows Deployment Services a korábbi távtelepítési szolgáltatás (Remote Installation Services) megújult változatát jelenti. Az új távtelepítési szolgáltatás a Microsoft Windows Server 2008 része, és frissítéssel a Microsoft Windows Server 2003 operációs rendszerben is használható.

A Windows Deployment Services elemei:

Rendszerfelügyeleti eszközök: Azon összetevők, amelyek a szerverek, az operációs rendszer image-ek, valamint a felhasználók számítógépeinek felügyeletére alkalmasak. Ennek a komponensnek része például a Microsoft Management Console snap-in modulja.

Szerver oldali összetevők:

A összetevők között szerepel a PXE (Pre-Boot eXecution Environment) szerver és a TFTP (Trivial File Transfer Protocol) szerver, amelyek segítségével az ügyfélgépeken a hálózaton keresztül elindítható az operációs rendszer betöltése és telepítése.

Szintén ide tartozik egy megosztott mappa, amely a rendszerindítási bináris fájlokat, a telepítési image-eket és a hálózati rendszerbetöltéshez szükséges fájlokat tartalmazza.

Kliens oldali összetevők:

a kliens oldali összetevők közé tartozik egy grafikus kezelőfelület (GUI) is, amely a Microsoft Windows Preinstallation Environment (Windows PE) környezetében működik, a szerveroldali összetevőkkel kommunikál, és a megfelelő operációsrendszer image kiválasztásához és telepítéséhez használható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.