BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Aftermath of heavy rain and flood in Miami
hurrikán
Florida

Tornádók, és szakadó eső pusztít Floridában a Milton hurrikán érkezése előtt

Előzetesen 6 millió embert kitelepítettek, a hatóságok szerint ki otthon marad, a halált választja.

Öröm az ürömben, hogy  

a vihar 2-es erősségűre gyengült, de még így is 3-4 méter magas szökőárral öntheti el a parti sávot.

Aftermath of heavy rain and flood in Miami
hurrikán
Florida
Árvizek Floridában
Fotó: Anadolu via AFP

 A viharzóna helyi idő szerint csütörtök hajnalban, azaz magyar idő szerint csütörtökön a déli órákban vonul át Floridán. Ron DeSantis kormányzó szerda esti tájékoztatása szerint az elektromos szolgáltatás várhatóan millióknál szünetel majd, miután a hurrikán átvonul. Az állami vezető azt is elmondta, hogy 50 ezer szakember áll készenlétben, hogy minél gyorsabban helyreállítsák a szolgáltatást.

A hurrikánközpont szerint a Tampa-öböl térségében, beleértve Tampa, Szentpétervár és Clearwater városait is, hirtelen árvízvészhelyzet van érvényben, Szentpéterváron szerdán már 422 mm eső esett.

Több halálesetet jelentettek egy nyugdíjas közösségben a Florida keleti partján fekvő Fort Pierce-ben egy feltételezett tornádót követően – jelentette az ABC News, Keith Pearson St. Lucie megyei seriffre hivatkozva. 
A tornádók számos megyében okoztak károkat, és körülbelül 125 házat tettek tönkre, ezek többsége mobilház.
Floridában már több mint 1,3 millió otthon és üzlet volt áram nélkül.
 

Az ügyfeleknek fel kell készülniük a hosszabb leállásokra. A példátlan vihar katasztrofális körülményei és a közelmúltbeli heves esőzések valószínűleg jelentős károkat és helyreállítási kihívásokat okoznak

 - mondta a Florida Power & Light Company. A helyreállításon  több mint 17 000 ember dolgozik, és előre elhelyezett személyzettel rendelkezik az egész államban.

A Milton hurrikán akár 100 milliárd dolláros veszteséget is okozhat a globális biztosítási ágazatban, ami 2025-ös viszontbiztosítási árak megugrását idézheti elő, ami egyes biztosítótársaságok részvényeit is megemelheti – közölték szerdán elemzők.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.