BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már weben is használható a Microsoft Office – De csak annak, aki megvásárolja

A Microsoft bejelentette: új, internetes alkalmazása segítségével a korábbi Office felhasználók a weben is tárolhatják, és szerkeszthetik dokumentumaikat.

A Microsoft Live Office Workspace-en tárolt dokumentumokat a felhasználók akár egymással is megoszthatják. A szoftveróriás ezidáig elsősorban a hagyományos vásárlókra fókuszált a szövegszerkesztés tekintetében. Most azonban, mint azt Guy Gilbert termék menedzser elmondta, eleget tesznek az 500 millió Office felhasználó legfontosabb igényeinek. Az új szoftver segítségével több mint ezer dokumentumot tárolhatnak, módosíthatnak, és oszthatnak meg a felhasználók.

A webre történő kilépés azonban csak részleges. Míg a Google, a Zoho, és más gyártók ingyenesen használható internetes szövegszerkesztőket bocsátanak az internetezők rendelkezésére, addig a Microsoft új szolgáltatását csak az veheti igénybe, aki korábban megvásárolta az Office-t. Arra a kérdésre, hogy elsősorban milyen ügyfélkörre számítanak a Live Office Workspace tekintetében, Gilbert úgy válaszolt: senki nincs kizárva. A szoftvergyártó tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentette: internetes üzleti alkalmazásai bármilyen vállalat rendelkezésére állnak. Korábban ezeket a szolgáltatásokat csak a minimum ötezer felhasználóval rendelkező vállalatok vehették igénybe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.