BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Telekom Slovenije - Őszre halasztva a privatizáció

Csak az őszi parlamenti választások után kerülhet várhatóan sor a Telekom Slovenije állami részesedésének újbóli meghirdetésére – jelentette be Andrej Vizjak szlovén gazdasági miniszter.

A politikus szerint szeptemberig már kevés az idő, így az egykori monopolszolgáltatót már az új kormány adhatja el. A cégnek az ágazatban zajló konszolidáció alapján mindenképpen szüksége van egy stratégiai partnerre – tette hozzá.

A mostani kormány három évvel ezelőtt megígérte, hogy felgyorsítja az állami vagyon eladását, márciusban mégis visszavonta a távközlési nagyvállalat 49,13 százalékára kiírt tendert. Ezen a Magyar Telekom is elindult, majd az akkori feltételek alapján túlértékeltnek ítélve a versenytársat, az év elején visszavonta ajánlatát. Lapunknak korábban Chris Mattheisen elnök-vezérigazgató jelezte: cége nyitott az újabb pályázatra is. A versenyben maradt két másik ajánlattevő feltételeit pedig a kormány nem találta megfelelőnek.

A ljubljanai tőzsdén szereplő szlovén társaság részvényei az év eleje óta 40 százalékkal estek, s a cég jövőjével kapcsolatban egyre több a bizonytalanság, mióta a politikai befolyás jelei is mutatkoznak – vélik ottani elemzők. A kormány, amelynek 75 százalékos tulajdonrésze van a vállalatban.

További részletek itt olvashatók.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.