BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elektronikus olvasó menti meg a francia lapokat?

Komoly reményeket fűz a France Télécom az elmúlt hetekben tesztelt elektronikus újságolvasó szerkezethez, a Read & Góhoz. A 15,5x21,6 centiméteres, másfél centi vastag szerkezeten több francia napilap – köztük a Le Monde, a Le Figaro, a Le Parisien, a Libération, a L’équipe és a Les Echos – cikkeit lehetett olvasni, amelyek az FT mobilinternetes hálózatán keresztül érkeztek. Az olvasók nem csupán a cikkeket, hanem az Orange reklámjait is megnézhették – ha éppen arra támadt kedvük.

A francia napilapoknak sem jönne rosszul, ha a szerkezettel – amelynek rokona, a 19 napilapot reklámok nélkül kínáló Kindle már kapható az Amazonnál – új bevételi forráshoz jutnának. Az ország felnőtt lakosságának mindössze 42 százaléka rendszeres újságolvasó (összehasonlítás-képpen: Németországban ez a mutató 73 százalék), az országos fizetős napilapok hirdetési bevételei – a World Associa-tion of Newspapers adatai szerint – tavaly az előző évhez képest kilenc százalékkal csökkentek. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.