BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tíz éves az internetvilág óriása - jön a mobil platform

A Google tíz év alatt a világ harmadik legtöbbet érő techcégévé vált. Mára a cég a 45 milliárd dolláros online reklámpiac első számú szereplője, a világ harmadik legnagyobb piaci értékű technológiai cége.

A napokban ünnepelte bejegyzésének tizedik évfordulóját a Google Inc., a világ első számú internetes vállalkozása. A kaliforniai Mountain View-ban székelő, az idén már a Forbes-ranglista előkelő helyein tanyázó, Larry Page és Sergey Brin által alapított társaság egy évtized alatt a világ harmadik legnagyobb piaci értékű technológiai cégévé vált, csak a Microsoft, az IBM és az Apple előzi meg.


A társaság a tavaly a Kelsey Group adatai szerint globálisan 45 milliárd dolláros online reklámpiac első számú szereplője. A Google a magyar online reklámpiacon is meghatározó erő, a keresőmarketing egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően a hazai internetes reklámpiac első négy szereplője között van (az Index, az Origo és a Sanoma társaságában).

A Google „nagysága” mindazonáltal nem csupán a méretéből fakad. Az elemzők egyhangú véleménye szerint ez az a cég, amely körül mindig forr a levegő, egymást érik az újabb és újabb – nemritkán komoly piaci mozgásokat elindító – újítások. (Ebben feltehetően közrejátszik, hogy a fejlesztőmérnökök a hét egyik napját az őket leginkább érdeklő problémáknak szentelhetik.)

A fejlesztések legújabb eredménye hamarosan New Yorkban mutatkozik be a nagyközönség előtt. A T-Mobile szeptember 23-án mutatja be az Android névre keresztelt, Google mobilplatformra épülő első telefonját.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

VG-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.