BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A BKK figyelmeztet: már csak napokig érvényesek a tavalyi tanévre szóló diákigazolványok

A hónap végéig érvényesíteniük kell a diákigazolványt azoknak, akik továbbra is szeretnének kedvezményesen utazni a BKK járatain. Ugyanakkor a legfeljebb október 31-i kezdettel vásárolt bérletek még egy kis időre jók a tavalyi diákigazolvánnyal is.

Az előző, 2023–2024-es tanévre vagy annak második félévére szóló érvényesítő matricával ellátott diákigazolványok, valamint azok diákigazolványai, akik az előző tanévben töltötték be 16. életévüket, már csak pár napig, október végéig érvényesek – figyelmeztetett kedden a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

diakigazolvany-illusztracio01, diákigazolvány,
Oda kell figyelni, ki ne fussunk az időből a diákigazolvány érvényesítésével / Fotó: Bujdos Tibor

Ezért a BKK felhívja a szülők és a diákok figyelmét, hogy október 31-ig érvényesíttetniük kell lejáró diákigazolványaikat, ha továbbra is kedvezményesen kívánnak közlekedni a fővárosban.

A társaság jelezte azt is, hogy 

a hónap végéig lejáró diákigazolványokkal vásárolt, legkésőbb október 31-én kezdődő érvényességgel ellátott diákbérletek a rajtuk jelölt időszakban, de legkésőbb december elsején hajnali 2 óráig használhatók a járatokon.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy ez a dátum nem csak a havibérletekre, de a később lejáró éves, negyedéves és szemeszterre szóló bérletekre is vonatkozik, ezért fontos, hogy október 31-ig érvényesítsük a diákigazolványokat a mostani tanévre is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.