BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

25 milliárdos hozománnyal házasodna, ha túléli a válságot - A Chrysler újra tárgyalna a GM-mel

A Financial Times információi szerint a Chrysler újra tárgyalni kezdene a General Motors-szal történő fúzióról, feltéve, ha az autógyártók megkapják a 25 milliárdos állami támogatást.

A Financial Times csütörtöki számában arról tudósít, hogy a Chrysler és a General Motors között újra kezdődtek a fúziós tárgyalások, igaz, egyelőre csak "nagyon alacsony szinten". A két vállalat már egy ideje fontolgatja az egyesülést, de a tervezést novemberben abba kellett hagyni, mivel a General Motors-nak a válság miatti tűzoltásra kellett koncentrálnia – tudósít az AP.

A fúzió ötlete most újra felmerült, de kérdés, hogy túléli-e a két egyesülni kívánó cég a következő időszakot. A GM vezérigazgatója kategorikusan elutasította a csőd lehetőségét, ugyanakkor rendkívül sürgősnek ítélte az állami segítségnyújtást.

A Chrysler-vezér Robert Nardelli pedig tegnapi meghallgatásán közölte Washingtonnal: vállalatának azonnali segítségre van szükséges és nem biztos, hogy csőd esetén a cég képes lenne újra felépülni. Nardelli közölte: a Chrysler működését fenyegetik a jelenlegi likviditási problémák.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.