BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól jöhet az agrárvállalkozásoknak az MFB-hitel

Kedvező lehet az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) új forgóeszközhitele a mezőgazdasági vállalkozások számára - mondta a VGO-nak Tóth István, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) titkára.

 A mai híradások szerint a pénzintézet egy törvénymódosítás nyomán hamarosan megkezdi a pénzfolyósítást. A gazdálkodók 2 millió tonna gabonára vehetnek fel forgóeszközhiteleket - jelentette be Karsai József szocialista országgyűlési képviselő.

A mezőgazdasági vállalkozások eddig csak fejlesztésekhez (illetve azok kapcsán) juthattak MFB-forrásokhoz - mondta Tóth István. Mostantól viszont lehetőségük lesz arra, hogy forgóeszközeik mennyiségét növeljék. Ez különösen jól jöhet a mai helyzetben, amikor az árutulajdonosok nem tudják eladni vagy csak nyomott árakon értékesíthetik gabonájukat, így nem jutnak megfelelő bevételekhez.

A termelők érdeke az lenne, ha hosszabb távra, törlesztési türelmi idővel, kedvező kamatozással kapnának MFB-hiteleket, amelyekhez állami garancia is társulna - állapította meg a titkár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.