BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A háború legrosszabb pillanatait éli meg Ukrajna - minden fronton előretörtek az oroszok

Az orosz csapatok több fronton is jelentős eredményeket értek el. Miközben Kurszk régiójában az orosz csapatok bekerítették az ukrán katonákat, Oroszország a többi frontvonalon is stratégiailag jelentős áttöréseket ért el.

Oroszország hét fronton ért el kulcsfontosságú eredményeket, miközben Ukrajna idén a legnehezebb hetét szenvedi el a csatatéren – mutat rá a független a Meduza független híroldal. Egy szörnyű hét egy szörnyű évben – foglalta össze az ukránok jelenlegi helyzetét.

Military mobility of Ukrainian soldiers continues in Donetsk Oblast
Ukrán katonák parancsot várnak az orosz állások tüzelésére, miközben az orosz–ukrán háború folytatódik Donyeck megyében / Fotó: Anadolu via AFP

Az orosz csapatok több fronton is jelentős eredményeket értek el. Kupjanszktól délre az Oszkil folyóig nyomultak előre, megosztva az ukrán erőket ezen a területen. Átkeltek a Sziverszkij Donyec–Donyec-csatornán is, elérve Csasziv Jar déli külvárosát, potenciálisan előkészítve a terepet a város elleni gyors támadáshoz.

A Meduza szerint ráadásul ez még nem minden: egy másik hadműveletben az orosz erők Toreck közelében áttörték az ukrán védelmet, és a város nyugati széléig nyomultak előre. Arra is kényszerítették az ukrán erőket, hogy hagyjanak fel egy széles „zsebet”, U alakú területet a Szeligalamb és Donyeck közötti területen. Ezt a pozíciót használták az ukrán csapatok Donyeck és a Donyeck-Pokrovszk autópálya ágyúzására. Az orosz hadsereg majdnem bekerítette a kulcsfontosságú Szelidove városát, és benyomult Kurakhovába, egy másik logisztikai központba a Donyec-medence déli részén. Eközben Ukrajna nem tudta megállítani az orosz támadásokat a kurszki régió több frontján, arra kényszerítve az ukrán csapatokat, hogy visszavonuljanak Szudzsa felé.

A mai nap során Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy az ukrán fegyveres erők elvesztették stabil ellenőrzésüket a Kurszk melletti egységek felett. Az orosz elnök tegnap arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők egységeit a kurszk régiói határterületein blokkolták és körülvették.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.