BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ferihegy: javul az utasok helyzete - Forgalmi körkép

Újraindult és folyamatos az utasfelvétel hétfőn negyed 8 után a ferihegyi repülőtér 2B terminálján. Jelenleg négy utasbiztonsági csatorna működik, így kisebb késésekkel ugyan, de el tudnak indulni a gépek.

Az utasfelvétel rövid időre történő felfüggesztésére azért volt szükség, mert a biztonsági kapuknál nagy tömeg torlódott fel. Fél 8-ra jelentősen csökkent a zsúfoltság a 2B terminálon, jelenleg folyamatos a haladás az utasfelvételnél, és a biztonsági ellenőrzésnél is - közölte a Budapest Airport (BA) szóvivője. Szollár Domokos hozzátette, várhatóan délutánig tartható ez a színvonal - tudósít a Híradó. 

A szóvivő az MTI-nek megerősítette, hogy mind a 2/A, mind a 2/B terminál üzemszerűen működik, s az utasbiztonsági ellenőrzésnél nincs sor. Az egyébként az egyes terminálról induló gépeket a 2/B-re terelték át, míg a 2/A terminálról a schengeni övezetbe utazók indulnak.

Hétfőn a Malév 10, még vasárnap törölt járata nem indul, illetve az Alitalia reggeli római járata nem szállt fel, egyelőre minden más gép közlekedik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.