BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ferihegy: kezd helyreállni a rend

Ma reggeltől lényegesen javult a forgalmi helyzet Ferihegyen, miután szolgálatba állnak a Budapest Airport frissen szerződtetett új utasbiztonsági ellenőrei - közölte a BA kedd reggel.

Az Európai Uniós országból származó repülőtéri szakemberek rendelkeznek az EU-ban általánosan kötelező szakmai háttérrel, elméleti és gyakorlati felkészültséggel. Az új utasbiztonsági ellenőrök a szükséges egészségügyi vizsgálaton is átestek és magyar kollégáik felügyelete mellett megkezdték a munkát.

Ezzel elhárult az akadály annak útjából, hogy a 38 új utasbiztonsági ellenőr megkezdje a gyakorlatot, mint a Budapest Airport alkalmazottai. Az Európai Unión belüli szabad munkavállalás szabályai rájuk is egyformán érvényesek, addig folytatják munkájukat Ferihegyen, amíg azt a repülőtéren kialakult helyzet indokolttá teszi.

Ráadásul a légiközlekedésben évtizedek óta nemzetközi szabványok vonatkoznak a szakmai képesítések megszerzésére a pilóták szakszolgálati engedélyétől kezdve a légiirányítókon át egészen a repülőgép szerelők minősítéséig. Minden olyan állítás, hogy a Budapest Airport „sztrájktörőket” alkalmazna alaptalan. A magyar törvények nem tiltják, hogy a munkáltató újabb dolgozókat vegyen fel – ez egyébként egyike a sztrájkolók követelésének.

A ferihegyi repülőtér működőképességének megőrzése nyilvánvaló felelőssége a Budapest Airportnak. Mind az utasok, mind a légitársaságok érdekei azt indokolják, hogy tovább ne maradhasson fenn Ferihegyen a jelenlegi, Magyarországhoz méltatlan állapot. Az elhúzódó sztrájk súlyos károkat okoz nemcsak az utasoknak, a légitársaságoknak és a repülőtér üzemeltetőjének, hanem az egész magyar idegenforgalomnak. Ezért a Budapest Airport mindent megtesz a repülőtér működésének helyreállítása érdekében, az utasok gyors és biztonságos kiszolgálásáért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.