BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

KPMG: a négynapos munkahét jobb, mint az elbocsátás

Négynapos munkahét bevezetésével próbálja elkerülni a leépítést a KPMG az Egyesült Királyságban. A könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat világszerte 11 ezer főt foglalkoztat. A csökkentett munkahéttel az alkalmazottak fizetésük 30 százalékáról mondanak le.

A KPMG szóvivője szerint nem tudják elkerülni az elbocsátásokat, ám az alkalmazottak szabadon választhatnak, hogy vállalaják a kevesebb fizetéssel járó csökkentett munkahetet, vagy önként távoznak a vállalattól. A dolgozók február elejéig kaptak mérlegelési lehetőséget.

A szóvivő szerint a lépéssel rugalmasak maradhatnak a kedvezőtlen gazdasági helyzet ellenére is. David Knight, a KPMG üzlettársa a BBC honlapján közölt írása szerint a vállalatok gyakran gyors megoldásként az elbocsátását választják, hiszen az élőmunkaköltség az állandó költségek jelentős hányatát teszi ki. A probléma akkor van, ha ismét fellendülés következik – figyelmeztet a szakember.

A KPMG 22 irodát tart fenn a szigetországban: Londonban, Edinburg-ban, Cardiffban, Plymouthban és Cambridge-ben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.