BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Melyik cég élte meg idén a "legjobb szezonját"?

Az Amazon profitja kilenc százalékot emelkedett a negyedik negyedévben, teljesítménye felülmúlta az elemzők várakozásait, a cég pedig az idei karácsonyi időszakot minden idők legjobb szezonjának nevezte.

A rendkívül pozitív jelentést követően az internetes kereskedő részvényeinek árfolyama 13 százalékot emelkedett – tudósít az AP. Az Amazon az elemzői várakozásoknál magasabb, 4,53- 4,9 milliárd dolláros bevételre számít a negyedik negyedévben. Az előző évi 207 millió dollárról mostanra 225 millió dollárra emelkedett a cég haszna.

A válság a bruttó profiton érezteti hatását, amely a tavaly 20,6 százalékról 20,1 százalékra csökkent. Tom Szkutak vezérigazgató ezt az őszi leárazásokkal indokolta. Az elemzők elégedettek az eredménnyel, amely szerintük azt jelzi, hogy a vásárlók egyre szívesebben választanak online kereskedőket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.