BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rizikós a Blu-Ray jövője - Hol az elsöprő győzelem?

A tavaly januári Consumer Eleronics Shown-n a Blu-ray elsöprő győzelmet aratott a HD-DVD felett. Néhány éven belül a sima DVD eltűnhet a piacról.

Emellett mégis úgy tűnhet, hogy a Blu-ray nem lesz akkora siker, sőt akár a fizikai hordozók is eltűnhetnek - adta hírül a HWSW.
Az asztali lejátszók itthon már 50 ezer forint körül vannak, és az elektronikai cikkek árcsökkenése miatt, az olyan eszközök, mint a nagyképernyős TV már egy egyszerű háztartás számára is elérhető.

A probléma ott kezdődik, hogy a fizikai hordozókat lassan el fogja söpörni az online hozzáférés. Bár Magyarországon még nincs nagy piaca ennek, de a sávszélesség növekedésével egyre többen veszik rá magukat, hogy 8-10 gigás filmeket töltsenek le a fájlcserélő rendszereken keresztül.

A laikusnak egyenlőre nem éri még meg Blu-Ray filmeket venni. Bár a minőség jobb, de egy lejátszóhoz dukál egy plazmatévé is, és a minőség az átlagfelhasználónak annyira nem szembetűnő, hogy ezért akár több százezer forintot kifizessen - olvasható a portálon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.