BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A válság ellenére megéri szállodát építeni

A válság ellenére is jobbak a kelet-közép európai országok szállodafejlesztési lehetőségei a nyugat-európaiaknál – derül ki a KPMG, ingatlan, szabadidős és turisztikai tanácsadással foglalkozó csoportjának felméréséből.

A közép-kelet-európai térség hotelfejlesztési költségeit vizsgáló elemzés szerint a jövőben elsősorban belvárosi luxusszállodák építését támogatnák a hitelintézetek. A közép-kelet európai szállodaberuházások finanszírozása a gazdasági körülmények között várhatóan szigorodik, s a fejlesztőknek a korábbinál magasabb saját tőkét kell felmutatniuk. Ugyanakkor a jó helyre tervezett hotelfejlesztési projektek, megfelelő koncepcióval, megbízható piaci környezetben és fenntartható működéssel továbbra is támogatást élveznek majd a jelenlegi pénzügyi válság ellenére is.

A KPMG több, a közép-kelet európai régióban érdekelt szállodafejlesztő, üzemeltető és bank megkérdezésével készített felmérésből az is kiderül, hogy a legdinamikusabban Bulgáriában, Romániában és Lengyelországban bővült a hotelszoba-kínálat. A  magyarországi fejlesztéseket tekintve a négy– és ötcsillagos szállodai szobák száma bővült legerőteljesebben, 15 és 20 százalékkal. Csehországban és Lengyelországban hasonló tendencia figyelhető meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.